Waarom je als 50 plusser ook kunt boksen

/ / BOKS! Blog

Op een gemiddelde boksschool zie ik ze maar weinig, de 50 plussers. Met regelmaat zie ik ze nog wel hardlopen, af en toe een balletje slaan op de golfbaan of een stukje fietsen maar meer ook niet, en dat is jammer. Boksen is namelijk ook voor de 50 plusser een heel goed idee. Boksen is bijzonder effectief en zorgt voor een beter uithoudingsvermogen, sterkere spieren en gewoon een enorm goed gevoel!

Misschien dat het de oude beeldvorming van boksen is dat veel 50 plussers weerhoud om te starten. Het idee van jonge gespierde, tikkeltje agressieve gasten die niets anders voor ogen hebben dan elkaar de hersens in slaan. 50 jaar gelden was dat misschien zo maar tegenwoordig zijn er genoeg boksscholen die met hun tijd zijn meegegaan en hebben gezorgd voor een open, professionele uitstraling en sfeer waarbij respect hoog in het vaandel staat.

Ook voor 50 plussers is bokstraining de ideale workout voor het hele lichaam. Het zorgt voor een goede combinatie tussen cardio en spierversterkende oefeningen. Maar niet alleen het lichaam krijgt een uitstekende workout. Na een boksles is ook je hoofd weer gereset en bruis je van de energie. Heb je als 50 plusser geen zin meer in het competitieve element van sporten? Geen probleem, sparren is altijd een keuze.

Ik pleit er dan ook voor dat meer 50 plussers een voorbeeld nemen aan de jong volwassen meiden. Steeds meer dames hebben inmiddels ook de weg gevonden naar de boksschool waar voorheen toch met name de mannen de sport beoefende. Waarom? Boksen is gewoon voor iedere leeftijd de beste workout!

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Meer informatie?

Wil je meer informatie over bokslessen? Kijk dan eens op de pagina boksles voor volwassenen. Je kunt daar direct een gratis proefles aanvragen.

Vraag een gratis proefles aan

Probeer Boks! helemaal gratis uit, volg een proefles
TOP
WhatsApp WhatsApp ons