Wedstrijdregels Boksen

Een bokswedstrijd tussen twee boksers wordt bepaald door middel van hun gewicht. Een klasse kan word gespecificeerd door een minimaal gewicht en een maximaal gewicht.

De ring in

Het boksen met handschoenen, boksschoenen zonder spikes en gebitsbescherming is verplicht. Voor wat de handschoenen betreft is er norm die stelt dat de bokshandschoenen tussen de 200 en 275 gram moeten wegen.

Elke wedstrijd wordt gebokst in een boksring met een blauwe hoek en rode hoek en is ongeveer zeven vierkante meter groot. In de ring is altijd een scheidsrechter aanwezig.

Het gevecht

Een bokswedstrijd is verdeeld in een van te voren afgesproken aantal rondes. Elke ronde duurt twee of drie minuten met één minuut pauze. Mochten allebei de boksers nog rechtop staan na de afgesproken rondes dan moet de jury beslissen wie er heeft gewonnen.

Er kan ook besloten worden zonder de puntentelling van de jury. Als er één van de boksers knock-out gaat en langer dan 10 seconden op de grond blijft liggen dan heeft de andere bokser gewonnen. Ook kan de scheidsrechter een technisch knock-out benoemen als één van de boksers al regelmatig rake stoten heeft gehad en dreigt knock-out te gaan. Dit wordt gedaan om eventuele verwondingen en blessures te voorkomen. Als een bokser zelf aangeeft niet verder te kunnen door bijvoorbeeld een blessure dan wordt het resultaat ook opgetekend als zijnde een technische knock-out.

Het gevecht bestaat uitsluitend uit het geven van vuiststoten. Er mag niet geschopt en geklemd worden en ook het slaan onder de gordel is verboden. Mocht dit toch gebeuren dan betekend dit puntenaftrek.

Uitstekende beoordeling!

Michael Harland
Michael Harland
14:55 18 Jun 19
Top Boksschool. Raad het iedereen aan, ongeacht het niveau.
Ferdi geldof
Ferdi geldof
14:52 18 Jun 19
goede boksschool met professionele trainingen en een hele gezellige sfeer bij iedereen
J H
J H
07:26 01 Jun 19
Hele leuke gym! Ik doe alleen fitnesss en met de nieuwe apparaten is het helemaal een fijne plek om te trainen. Hiervoor lid geweest van 5 andere sportscholen in Zoetermeer maar qua fitness begeleiding is Boks! echt top in vergelijking met de voorgaande sportscholen. Hier geen macho cultuur of insta fitgirls, gewoon gezellig en lekker doorpakken 😊 Super Arie en Alina, de nieuwe apparaten!! 👍🏻lees meer
Charmaiineee1
Charmaiineee1
12:10 16 May 19
Een fijne boksschool met een hele gezellige sfeer! Bokstrainingen worden gegeven o.b.v. verschillende ervaren trainers! Dit ervaar ik als heel erg fijn, want hierdoor leer ik zelf ook steeds meer en ik ervaar elke les als positief, want zo wordt elke les ook altijd afgesloten! En lukt het een keer niet? Geen probleem, ieder traint op zijn/haar eigen tempo en niveau. Dat maakt het ook fijn, er is geen hoge lat die behaald zou moeten worden. Belangrijk voor mij is ook dat er rekening met ieder wordt gehouden, denk aan eventuele blessures of mentaal. Kortom: Superfijne sfeer, nieuwe vrienden gemaakt, lekker sporten, alles op eigen tempo en alles met respect. BOKS!lees meer
Martijnn b
Martijnn b
14:57 05 Apr 19
Fijne sportschool, behulpzaam personeel er hangt een gezellige sfeer. Zeker een aanrader om een keer te sporten!
April J
April J
18:33 04 Apr 19
Fijne ruimte, voldoende fitnessapparatuur en professionele/afwisselende trainers!
Dennis C
Dennis C
12:42 22 Mar 19
leuke lessen en enthousiaste team! Kom weer eens boksen binnenkort
Din
Din
16:02 07 Feb 19
Ik heb een lekkere training gehad vandaag! Uitstekende begeleiding, vriendelijk personeel in een fijne omgeving.
Mien
Mien
23:27 19 Nov 18
Hele fijne boksschool met vriendelijke mensen, perfecte begeleiding en zéér ruime openingstijden op ‘n top locatie! Voor ieder wat wils, kom er zelf vanaf begin af aan al met veel plezier..’n echte aanrader!lees meer
Rafaël anon
Rafaël anon
13:17 16 Nov 18
Mooie boksschool op een goeie locatie . Hele dagen open en vele mogelijkheden om bokslessen te volgen en of vrij te trainen . Inclusief fitness. Leuke sfeer en voor iedereen toegankelijk.lees meer
Volgende beoordelingen

Vraag een gratis proefles aan

Probeer Boks! helemaal gratis uit, volg een proefles
TOP
WhatsApp WhatsApp ons