Fit voor de zomer met circuittraining

/ / BOKS! Blog

De zomer staat al weer voor de deur en natuurlijk ben je weer veel te laat begonnen met trainen om die wintervacht er af te halen. Je kan dan natuurlijk gewoon iedere vorm van badkleding vermijden, een zo’n gezellige wijde strandjurk aan doen of gewoon als de wiedeweerga langs komen bij Bokszoetermeer en mee doen met de circuittraining. Dan ben je gegarandeerd klaar voor de zomer.

Circuittraining is ontstaan in via onderzoek in een universiteit in Engeland. Het werkt net even iets anders dan een traditionele training. Bij een traditionele training doe je namelijk een aantal sets per oefening waarna er even rust genomen wordt. Hierna ga je door naar de volgende oefening. Hoewel een circuittraining ook bestaat uit oefeningen en sets, doe je elke oefening één keer. Hierna ga je direct door naar de volgende oefening. Zo’n reeks aan oefeningen wordt een circuit genoemd. Dit circuit herhaal je vervolgens een aantal keer.

De oefeningen binnen de circuittraining zijn over het algemeen krachtoefeningen maar omdat je geen pauzes houdt tussen de oefeningen werk je tevens aan je uithoudingsvermogen. Deze manier van trainen heeft een bewezen effect een zorgt er voor dat je in korte tijd heel effectief kunt trainen. De trainingen duren 60 minuten en zijn prima te combineren met fitboxing lessen.

Een groot voordeel van Circuittraining is dat een full body workout je relatief weinig tijd kost. Bovendien is het voor veel mensen een toegankelijke manier van trainen, omdat circuittraining geen strikt instapniveau heeft en als laatste wordt circuittraining in groepsverband gedaan waardoor je nieuwe mensen kan leren kennen.

Wil jij dus nog op tijd zijn voor je killer body, maak dan snel een afspraak voor een gratis proefles!

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Meer informatie?

Wil je meer informatie over circuittraining? Kijk dan eens op de pagina circuittraining. Je kunt daar direct een gratis proefles aanvragen.

Wil je meer informatie over fitboxing? Kijk dan eens op de pagina fitboxing. Je kunt daar direct een gratis proefles aanvragen.

Vraag een gratis proefles aan

Probeer Boks! helemaal gratis uit, volg een proefles
TOP
WhatsApp WhatsApp ons