5 reden waarom jouw kind moet gaan boksen

/ / BOKS! Blog
Boksles voor kinderen


1. Je kinderen worden (weer) actief

Buiten verstoppertje spelen, hutten bouwen of tikkertje is er tegenwoordig niet meer bij. Iedereen met kinderen kent het wel. Na een dag op school zijn ze niet meer van de bank weg te slaan en staren ze liever naar een iPad of spelcomputer. Dat ging vroeger toch anders. Sporten helpt kinderen weer te bewegen en actief te worden. Na de training voelen ze zich weer voldaan.  

2. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen

Leren boksen maakt kinderen weerbaar. Ze leren zichzelf fysiek verdedigen waardoor ze ook mentaal weerbaar worden. Dit zorgt er voor dat ze meer zelfvertrouwen krijgen in alles wat ze doen. Overigens geldt dit niet alleen voor kinderen, ook volwassen worden door boksen fysiek en mentaal weerbaarder.

3. Kinderen raken hun energie kwijt

De hele dag naar een iPad of spelcomputer turen zorgt er voor dat kinderen hun energie niet kwijt kunnen. Ze worden hangerig, snel geïrriteerd en verveeld. Uiteraard wordt slapen dan ook een probleem. Bokslessen helpt kinderen hun energie kwijt te raken. Na een uur boksen zijn ze moe en voldaan.

4. Jouw kinderen leren rust en focus

De bokslessen zijn zo ingedeeld dat ze uitleg krijgen over een oefening die ze vervolgens gaan uitvoeren. Zo leren ze goed te luisteren naar de trainer om vervolgens te focussen op de oefening. Na de oefening komt er weer een moment waarop ze rustig moeten luisteren naar de volgende oefening.

5. Kinderen leren samenwerken met andere kinderen

Bokslessen zijn in groepsverband en dus met andere kinderen. Jouw kind leert samen te werken met andere kinderen om oefeningen goed uit te voeren. Die interactie met andere kinderen zorgt er voor dat jouw kind nog beter leert omgaan met leeftijdsgenoten.

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Meer informatie

Wil je meer informatie over bokslessen voor kinderen? Kijk dan eens op de pagina boksles voor kinderen. Je kunt daar direct een gratis proefles aanvragen.

Vraag een gratis proefles aan

Probeer Boks! helemaal gratis uit, volg een proefles
TOP
WhatsApp WhatsApp ons