4 redenen waarom jij moet gaan boksen

/ / BOKS! Blog

Boksen is echt niet alleen geschikt voor goed getrainde enorm gespierde mannen zoals Rico Verhoeven. Ook jij kunt de stap wagen en beginnen met boksen. Boksen kun je namelijk op allemaal verschillende manieren beoefenen. De echte diehards kunnen natuurlijk gaan wedstrijd boksen maar dat is maar voor een klein deel weggelegd. Veel vaker beoefen je boksen in leuke groepslessen waarbij je met elkaar werkt aan techniek, kracht en conditie. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen de weg vinden naar de boksschool. Boksen wordt namelijk door vele gezien als de ultieme “full body workout” en dat is niet voor niets! Om je verder een zetje in de goede richting te geven hierbij 5 redenen waarom jij moet gaan boksen.

1. Boksen is de ultieme workout voor een killer body

Zoals gezegd wordt boksen door vele gezien als de ultieme workout. Je hele lijf wordt geactiveerd door de verschillende oefeningen die je doet. Niet alleen je armen zijn continu aan het werk, ook je benen zijn constant in beweging en is je core steeds aangespannen. Gedurende de les vliegen de calorieën er bovendien af, tijdens een boksles kun je zomaar afhankelijk van je gewicht 700 calorieën verbranden.

2. Boksen zorgt voor het verminderen van stress

Na een hele dag hard gewerkt te hebben of voor de kinderen gezorgd te hebben is het heerlijk om even helemaal los te gaan op een bokszak. Alle stress en zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bovendien komen er behoorlijk wat endorfine vrij wat jou natuurlijk dat heerlijke voldane gevoel geeft.

4. Geef je zelfvertrouwen een enorme boost

Een goed getraind lichaam zorgt natuurlijk voor meer zelfvertrouwen. Je voelt je lekkerder in je vel zitten en je gaat vanzelf meer en meer stralen. Bovendien beoefen je een vechtsport, een bijzonder krachtig middel om je nog zekerder te voelen in allerlei situaties.

5. Goed voor je sociale contacten

Bokslessen worden veelal gegeven in groepen. Dat kan gemengd met zowel mannen en vrouwen maar er zijn ook bokslessen alleen voor dames. Tijdens deze groepslessen boksen train je samen met andere en dat zorgt voor leuke nieuwe contacten. Heb jij dus behoefte aan nieuwe leuke contacten, ga boksen!

Meer informatie

Wil je meer informatie over bokslessen? Kijk dan eens op de pagina boksles voor volwassenen. Je kunt daar direct een gratis proefles aanvragen.

Vraag een gratis proefles aan

Probeer Boks! helemaal gratis uit, volg een proefles
TOP
WhatsApp WhatsApp ons